gogo logo
  •  Мэдээ  
    •   Улс төр
    •   Эдийн засаг
    •   Эрүүл мэнд
    •   Соёл урлаг
    •   Спорт
    •   Нийгэм
    •   Бизнес
    •   Боловсрол
    •   Дэлхийд
    •   Технологи
    •   GOGO тойм
    •   SOS
    •   Нягтлав
    •   Мэддэг мэдээлдэг байя
    •   Мөрөөдлийнхөө зүг
    •   Ногоон дэлхий
  •  GoGo булан  
    •   GoGo Cafe
    •   Гарааны бизнес
    •   Соёлын довтолгоо
    •   СEO
    •   Элчин сайд
    •   GoGo асуулт
    •   МЕГА ТӨСӨЛ
    •   ГУТАЛ
    •   Хүний түүх
    •   35 мм-ийн дуранд
    •   Гаднынхны нүдээр Монгол
    •   Маргааш ажилтай
  •  Үзэх  
    •   Фото
    •   Видео
    •   Зурган өгүүлэмж
  •  Хэв маяг  
    •   Подкаст
    •   Хүмүүс
    •   Гэртээ тогооч
    •   Аялал
    •   Зөвлөгөө
    •   Хоолзүйч
    •   Миний санал болгох кино
    •   Миний санал болгох ном
  • English
  • Цаг агаар
     29
  • Зурхай
     6.20
  • Валютын ханш
    $ | 3580₮
Цаг агаар
 29
Зурхай
 6.20
Валютын ханш
$ | 3580₮
  • Мэдээ 
    • Улс төр
    • Эдийн засаг
    • Эрүүл мэнд
    • Соёл урлаг
    • Спорт
    • Нийгэм
    • Бизнес
    • Боловсрол
    • Дэлхийд
    • Технологи
    • GOGO тойм
    • SOS
    • Нягтлав
    • Мэддэг мэдээлдэг байя
    • Мөрөөдлийнхөө зүг
    • Ногоон дэлхий
  • GoGo булан 
    • GoGo Cafe
    • Гарааны бизнес
    • Соёлын довтолгоо
    • СEO
    • Элчин сайд
    • GoGo асуулт
    • МЕГА ТӨСӨЛ
    • ГУТАЛ
    • Хүний түүх
    • 35 мм-ийн дуранд
    • Гаднынхны нүдээр Монгол
    • Маргааш ажилтай
  • Үзэх  LIVE 
    • Фото
    • Видео
    • Зурган өгүүлэмж
  • Хэв маяг 
    • Подкаст
    • Хүмүүс
    • Гэртээ тогооч
    • Аялал
    • Зөвлөгөө
    • Хоолзүйч
    • Миний санал болгох кино
    • Миний санал болгох ном
  • English
gogo logo   Бидний тухай gogo logo Сурталчилгаа байршуулах gogo logo Редакцийн ёс зүй gogo logo Нууцлалын бодлого gogo logo Холбоо барих
gogo logo
Цаг агаар
 29
Зурхай
 6.20
Валютын ханш
$ | 3580₮
icon Онцлох
icon Шинэ
icon Тренд
  Буцах

Хоолны жор: Энэтхэг үндэсний сармистай наан гамбир

Гэртээ тогооч
2024-06-22
254
Twitter logo
254
Twitter logo
Гэртээ тогооч
2024-06-22
Хоолны жор: Энэтхэг үндэсний сармистай наан гамбир

Энэтхэг ресторанд идэх дуртай наан гамбирыг гэртээ амттай хэрнээ тос, давс багатай хийх жорыг хүргэж байна. 

Тайлбар:
х.х – хоолны халбага 15мл
ц.х – цайны халбага 5 мл

Орц:
Бүлээн ус – 1 аяга (240 мл)
Сахар – 1 х.х
Хөөлгөгч – 2 ц.х
Гурил – 423 гр
Давс – 1 ц.х
Сармис – 5 хумс
Элгэн тараг – 2 х.х
Оливын тос – 3 х.х
Масло – 3 х.х
Хачир:
Гүнжидийн үр

Хийх заавар:
1. Бүлээн усанд (ус хэт халуун байж болохгүй) сахар, хөөлгөгчөө хийгээд 5 минут байлгаж, хөөлгөгчөө идэвхжүүлнэ.
2. Гурил (дээд эсвэл 1-р гурил), давс, сармис, тараг (элгэн тараг), тосоо 1-р алхам дахь устай хольж гурилаа зуурна. Зуурмаг нь нухах явцад саваа цэвэрлэж байх ёстой. Хэрэв үгүй бол 3 х.х хүртэл хуурай гурил нэмж болно. Ер нь зуурмаг нялцгайдуу болдог.
3. Зуурмагаа ойролцоогоор 3 минут нухаад, тостой саванд (хөөсний дараа савнаасаа цэвэрхэн гардаг) хийж дулаан газар нэг цаг амраана.
4. Маслотой аяганд жижиглэсэн сармисаа хийж, дараа нь хэрэглэхээр тавина. Хүсвэл яншуй жижиглэн нэмж болно.
5. Хөөсөн гурилаа 8 жигд хуваан, нимгэн элдэнэ.
6. Элдсэн гурил дээр гүнжидийн үр нааж өгнө. Энэ нь зөвхөн гоё харагдахад зориулсан тул энэ алхмыг хүсвэл алгасаарай. 7. Хайруулын тавганд тосоо дунд зэргийн галаар халаана.
8. Гамбираа шарах явцад бөмбөлөг үүсэнгүүт нь алхам 4 дэх түрхлэгээ багсаар гамбир дээр түрхэнэ.
9. Гамбирын доод тал улайсаад, барьцтай болсон бол гамбираа нөгөө талаар нь эргүүлээд газан плитканы гал дээр шууд тавьж гамбирын нэг талыг жигд шаргалтуулна. Ойролцоогоор 15 секунд.
10. Болсон наан дээрээ дахин маслоны түрхлэгээ түрхээд, бэлэн боллоо.

Хоолны бусад жоруудыг:
Youtube: Home Cook – Гэртээ Тогооч
Facebook: Home Cook – Гэртээ Тогооч
Instagram: Home Cook – Гэртээ Тогооч

Энэтхэг ресторанд идэх дуртай наан гамбирыг гэртээ амттай хэрнээ тос, давс багатай хийх жорыг хүргэж байна. 

Тайлбар:
х.х – хоолны халбага 15мл
ц.х – цайны халбага 5 мл

Орц:
Бүлээн ус – 1 аяга (240 мл)
Сахар – 1 х.х
Хөөлгөгч – 2 ц.х
Гурил – 423 гр
Давс – 1 ц.х
Сармис – 5 хумс
Элгэн тараг – 2 х.х
Оливын тос – 3 х.х
Масло – 3 х.х
Хачир:
Гүнжидийн үр

Хийх заавар:
1. Бүлээн усанд (ус хэт халуун байж болохгүй) сахар, хөөлгөгчөө хийгээд 5 минут байлгаж, хөөлгөгчөө идэвхжүүлнэ.
2. Гурил (дээд эсвэл 1-р гурил), давс, сармис, тараг (элгэн тараг), тосоо 1-р алхам дахь устай хольж гурилаа зуурна. Зуурмаг нь нухах явцад саваа цэвэрлэж байх ёстой. Хэрэв үгүй бол 3 х.х хүртэл хуурай гурил нэмж болно. Ер нь зуурмаг нялцгайдуу болдог.
3. Зуурмагаа ойролцоогоор 3 минут нухаад, тостой саванд (хөөсний дараа савнаасаа цэвэрхэн гардаг) хийж дулаан газар нэг цаг амраана.
4. Маслотой аяганд жижиглэсэн сармисаа хийж, дараа нь хэрэглэхээр тавина. Хүсвэл яншуй жижиглэн нэмж болно.
5. Хөөсөн гурилаа 8 жигд хуваан, нимгэн элдэнэ.
6. Элдсэн гурил дээр гүнжидийн үр нааж өгнө. Энэ нь зөвхөн гоё харагдахад зориулсан тул энэ алхмыг хүсвэл алгасаарай. 7. Хайруулын тавганд тосоо дунд зэргийн галаар халаана.
8. Гамбираа шарах явцад бөмбөлөг үүсэнгүүт нь алхам 4 дэх түрхлэгээ багсаар гамбир дээр түрхэнэ.
9. Гамбирын доод тал улайсаад, барьцтай болсон бол гамбираа нөгөө талаар нь эргүүлээд газан плитканы гал дээр шууд тавьж гамбирын нэг талыг жигд шаргалтуулна. Ойролцоогоор 15 секунд.
10. Болсон наан дээрээ дахин маслоны түрхлэгээ түрхээд, бэлэн боллоо.

Хоолны бусад жоруудыг:
Youtube: Home Cook – Гэртээ Тогооч
Facebook: Home Cook – Гэртээ Тогооч
Instagram: Home Cook – Гэртээ Тогооч

Twitter logoPost
gogo logo
gogo logo   Бидний тухай gogo logo   Сурталчилгаа байршуулах gogo logo   Редакцийн ёс зүй gogo logo  Нууцлалын бодлого gogo logo   Холбоо барих

© 2007 - 2025 Монгол Контент ХХК   •   Бүх эрх хуулиар хамгаалагдсан